Foto: Polisen

Uppgift: Efterlyst trippelmördare gripen

Uppdaterad
Publicerad

En av de bröder som dömdes för det brutala trippelmordet i Uddevalla har gripits i Libanon, skriver GT. Mannen flydde innan hovrättsdomen föll och har sedan dess hållit sig undan de svenska myndigheterna.

– Jag kan bekräfta att en svensk medborgare som varit internationellt efterlyst greps i slutet av september, säger Johan Tegel vid UD:s presstjänst till SVT Nyheter Väst.

Det var i början av januari som två bröder dömdes till livstids fängelse för fjolårets trippelmord i Uddevalla. En av bröderna, mannen som nu enligt GT uppges vara gripen, friades i tingsrätten och flydde efter det till Libanon där han har levt på fri fot.

Trippelmordet i Uddevalla

– Jag kan inte bekräfta att det handlar om den efterlyste brodern men det stämmer ju med att den som gripits i Libanon är en internationellt efterlyst man, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens utredningar av grova brott i Fyrbodal och den som lett utredningen om trippelmorden.

Kan ta lång tid

Han säger att eftersom Sverige inte har något utlämningsavtal med Libanon kan utlämningsprocessen ta ganska lång tid.

– Det är inte säkert att vi får hit honom över huvud taget, säger Sten-Rune Timmersjö.

– Men om vi får hit den efterlyste mannen så är det kriminalvården som får ta hand om honom eftersom han ju redan är dömd för morden, säger Sten-Rune Timmersjö.

Tidigare i somras meddelade polisen att libanesiska myndigheter vägrade lämna ut honom.

Begärdes utlämnad

Nyligen begärde Justitiedepartementet att få den livstidsdömde mannen utlämnad. Exakt hur Libanon har besvarat förfrågan är dock oklart i nuläget.

Det var den 7 mars 2015 som två män och en kvinna i 20-årsåldern hittades döda på en parkering i Uddevalla. De hade skjutits ihjäl.

Läs också: Trippelmordet i Uddevalla – detta har hänt

Dagen efter dådet greps bröderna. Männen, som kommer från Uddevalla, satt häktade misstänkta för mord i fem månader. De nekade till brott. Bröderna och de två mördade männen kände varandra sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trippelmordet i Uddevalla

Mer i ämnet