Foto: Jonas Termén/SVT

Explosion vid gasstation i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En hund dog och två personer fick föras till sjukhus efter explosion vid tankning.

Strax efter 17.10 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Spadegatan i Angered, Göteborg. På platsen finns en fordonsgasstation.

– I samband med tankning en bil exploderat och en man har fått en lättare skador på ena benet. Jag har inga uppgifter om några allvarliga skador, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Totalt kallades tre ambulanser till platsen, två personer har förts till sjukhus. En hund dog i samband med explosionen.

Vill utesluta gasläcka

Polisen har spärrat av platsen och teknisk undersökningar ska göras. Räddningstjänsten ska göra mätningar för att utesluta att det handlar om en gasläcka.

– Det mesta tyder på att explosionen uppstått i bilens tank, säger Ulla Brehm.

Enligt räddningspersonal på plats finns det ingenting i nuläget som tyder på att det är ett handhavande fel. En teknisk undersökning ska nu genomföras.

Måndagens explosion vid en tankstation är den andra på kort tid i Västsverige. I mitten på juni exploderade en bil i Borås och två personer skadades i samband med en tankning vid en naturgasstation. Då ska de inblandade ha tankat fel. Detta ska enligt uppgifter från platsen inte vara fallet vid explosionen i Angered.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.