Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jamal Hussein bor i flerfamiljshuset där explosionen inträffade. Hans fönster gick sönder i samband med explosionen och nu känner han sig otrygg. Foto: SVT

Explosion vid flerfamiljshus i Hisings Backa i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade vid porten till ett flerfamiljshus i Hisings Backa i Göteborg under natten till onsdag. Ingen person har ännu gripits.

Larmet om explosionen kom vid tvåtiden, natten mot onsdagen.

– Det är något som har smällt vid entrén till ett flerfamiljshus. Det är inga personskador men relativt stora materiella skador, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom, till nyhetsbyrån TT.

Jamal Hussein bor i flerfamiljshuset där explosionen inträffade. Hans fönster gick sönder i samband med explosionen.

– Min son vaknade av smällen och kunde inte somna om efteråt, säger han.

Ingen gripen

Det finns ännu ingen misstänkt och ingen person är frihetsberövad under onsdagsmorgonen. Polisen vet ännu inte vem explosionen eventuellt kan vara riktad mot.

– Det finns ingen klar bild än men vissa uppslag gällande adressen. Det finns något att jobba vidare med, säger Göran Carlbom till TT.

Entrén totalt förstörd

Platsen spärrades av och nationella bombskyddet kom till platsen. Polisens tekniker lämnade platsen under onsdagsmorgonen och avspärrningarna kunde hävas. Enligt Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i Väst, är entrén till huset förstörd.

– Nationella bombskyddet har undersökt platsen och misstänker att det är någon form av egentillverkad bomb, säger han.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Starta klippet för att se Jamal visa skadorna på hans fönster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.