Foto: Polisen

Fängelse för cannabisodling i Lysekil

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man som odlade cannabis i Lysekil har nu dömts till två år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott. Mannen ska också utvisas ur landet.

Mannen döms för att ha skött om en cannabisodling i en gammal skola i Skarstad utanför Lysekil. Avsikten ska ha varit att så småningom kunna sälja marijuana. Vid skolan fanns 570 cannabisplantor och ett stort antal personer ska ha deltagit i framställningen.

28-åringen var en del av en omfattande knarkverksamhet. Ligan höll till på sju olika platser i Sverige och Danmark.

Cannabishärva i Västsverige

”Brottet är grovt eftersom det avsett en betydande mängd narkotika och varit av särskilt farlig art eftersom han tagit del i en verksamhet som uppenbarligen varit avsedd för mycket omfattande narkotikaframställning.” skriver Göteborgs tingsrätt i domen.

Fler domar väntas

I december genomförde polisen en razzia mot verksamheterna i Västsverige, Skåne, Stockholm och Danmark. 15 personer häktades och totalt runt 100 kilo cannabis togs i beslag.

Det kommer fler domar i knarkhärvan den 4 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Cannabishärva i Västsverige

Mer i ämnet