Foto: SVT

Finns en framtid för Säve flygplats?

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen samlades brukare och ägare av Säves flygplats för att se om det finns någon möjlighet att behålla flygplatsen.

Diskussionerna om framtiden för Säve flygplats, Göteborg City Airport,  går vidare.  På fredagen hölls ett möte där olika scenarior diskuterades. Ägarna Swedavia jobbar med två spår: antingen att sälja marken eller att arrendera ut till de mindre flygklubbarna. Något intresse av att själva driva verksamheten vidare finns inte hos Swedavia, som därför nu lämnar över initiativet till de små klubbarna.

– Vi har diskuterat fortsatt verksamhet på flygplatsen under alternativ C, säger Eddie Thore, ordförande för Chalmers flygklubb.

Göteborg city airport

Vilket innebär?

– Det innebär en bana som inte är över 1200 meter lång och att vi inte har någon trafikledning.

Så det kan bli så att ni småklubbar går in och arrenderar?

– Det vet vi inte. Men det finns en positiv attityd hos Swedavia att flygplatsen ska vara kvar, och då får vi vara positiva också och komma fram till en bra lösning, säger Eddie Thore.

Det var i januari som Swedavia beslöt att lägga ner Göteborg City Airport efter att det framkommit att landningsbanorna inte längre håller för tyngre flygplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg city airport

Mer i ämnet