Skottlossning i centrala Borås Foto: Joakim Eriksson

Förnekar brott och gängkoppling

Uppdaterad
Publicerad

En av de anhållna för mordförsöket i Borås ska tidigare själv utsatts för mordförsök. Han har även pekats ut som en del av ett kriminellt nätverk.

Två män sitter nu anhållna misstänkta för mordförsök för den skottlossningen i centrala Borås natten till söndag då en man i 20-årsåldern skadades allvarligt.

En av de misstänkta, en man i 35-årsåldern, har tidigare pekats ut av polisen som en del i ett av de rivaliserande kriminella nätverken i Borås.

Han nekar till misstankarna om försök till mord, enligt hans försvarare.

– Han har inte ett skit med det här att göra, säger advokat Peter Carlström.

Enligt Peter Carlström så nekar mannen även till att han är en del av ett kriminellt nätverk.

– Han är dömd för brott och han har både kompisar som är kriminella och kompisar som inte är kriminella. Men han anser inte att han tillhör någon sammanslutning på något sätt, säger Peter Carlström.

Den misstänkta mannen har även figurerat i en annan uppmärksammad brottsutredning i Borås. Fast då som målsägande. Förra sommaren ska han själv utsatts för mordförsök när det sköts in mot polisstationen i Borås.

Tidigt i utredningen

Maria Thorell är åklagare i den nuvarande utredningen. Hon vill i nuläget inte kommentera om det finns någon eventuell gängkoppling eller om det finns någon koppling till det tidigare mordförsöket vid polisstationen.

– Det är för tidigt i utredningen, säger hon.

Även den andra mannen som sitter anhållen förnekar brott, enligt kammaråklagare Maria Thorell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.