Skottlossning i centrala Borås Foto: Joakim Eriksson

Två män anhållna för skjutning i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Två män hämtades under söndagen in till förhör, de är nu anhållna misstänkta för mordförsök i centrala Borås.

Under samma dygn inträffade två skottlossningar i Borås. I den senaste, där en man kom skottskadad till akuten klockan halv fem natten till söndag, har polisen nu gripit två misstänkta gärningsmän.

– Det rör sig om en man i 35-årsåldern och en annan man i 40-årsåldern, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till SVT Nyheter Väst.

– De hämtades in till förhör och sedan anhölls de misstänkta för försök till mord.

Det var en person född 1994 som kom in till akuten på Södra Älvsborgs sjukhus med en skottskada klockan 04.24 på natten.

– Han är allvarligt skadad men var vaken när han kom till sjukhuset, sade Peter Adlersson då.

Mannen fördes under morgontimmarna till operation.

Hittade blodspår och tomhylsor

Skottlossningen ska ha skett i centrala Borås, dit polisen larmades under natten. Först hittades ingen skottskadad utan bara blodspår vid korsningen Skolgatan-Sandgärdesgatan.

Vittnen ska ha sett två personer springa från platsen i riktning mot Allégatan efter skottlossningen och två områden i centrum spärrades av för teknisk undersökning. Polisen hittade tomhylsor vid Allégatan, Stora Brogatan och vid Österlånggatan.

En liknande händelse skedde så sent som vid sextiden på lördagskvällen vid Hulta Torg i Borås. En man i 30-årsåldern skottskadades och tog sig till akuten med hjälp av två andra personer, och han opererades under kvällen.

Vid tretiden på söndagen hade polisen fortfarande ingen misstänkt i det fallet, men polisen jobbade för tillfället utifrån hypotesen att skjutningarna inte hade något med varandra att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.