Skottlossning i centrala Borås Foto: Joakim Eriksson

En ny skottskadad i centrala Borås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick larm om skottlossning i Borås kring 04.24 och strax därpå dyker en man i tjugoårsåldern upp på akuten med skottskada.

Efter att flera vittnen ska ha ringt polisen om skottlossning i centrala Borås rycker polisen ut, finner blodspår men ingen skadad person.

Strax därpå kommer en man född 1994 in till akuten på Södra Älvsborgs sjukhus  med en skottskada.

– Mannen är allvarligt skadad men var vaken när han kom till sjukhuset, säger Peter Adlersson presstalesman för polisen. Han har opererats under morgonen.

I samband med skottlossningen har två personer setts springa från platsen i riktning mot Allégatan. Två områden, bland annat vid Stora torget, har spärrats av i Borås för teknisk undersökning och tomhylsor har hittats vid Österlånggatan, Stora Brogatan och Allégatan. Vid korsningen Skolgatan-Sandgärdesgatan har man funnit blodspår.

Polisen jobbar nu utifrån hypotesen att skjutningen inte har något att göra med gårdagens gårdagens skottlossning. En svart Audi ska ha cirkulerat i området vid tiden för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.