Koksnötter uppfiskade ur Ätran. Foto: SVT

Forntidsbyn: ”Vi ligger inte bakom kokosnötterna”

Uppdaterad
Publicerad

Anställda på Ekehagens Forntidsby har fått flera frågor om de kan tänkas ligga bakom de mystiska kokosnötterna i Ätran men är tydliga med att så inte är fallet.

I ett mejl till Västnytt skriver Ekehagens Forntidsby att de under senaste tiden flera gånger har fått frågan om de ligger bakom kokosnötsutsläppen. ”Vi har betraktats som misstänkta” skriver de och fortsätter:

”Vi vill klargöra att vi inte har kastat kokosnötter i Ätran, vi har inte ens kokospalmer. Även om det var mycket varmare på stenåldern så fanns det aldrig kokosnötter i den här delen av världen.”

Kokosnötterna i Ätran

Tycker att det roligt

När Västnytt ringer upp Egil Josefson vid Ekehagens Forntidsby säger han att det hela är ganska roligt.

– Det är faktiskt sant. Vi har oberoende av varandra fått frågan i mataffären här i Åsarp: ”Är det ni som har gjort det här”, men det är det inte. Det är väldigt roligt, och det är också roligt att folk tänker att det måste vara de där tokiga i forntidsbyn som har gjort det här, säger Egil Josefson.

De har själva försökt lista ut vem eller vilka det kan vara som ligger bakom utsläppen men utan framgång.

– Vi har spekulerat vilt kring lunchbordet här men kan inte komma på något.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kokosnötterna i Ätran

Mer i ämnet