Henåns skola öppnar tidigast 2016

Uppdaterad
Publicerad

Öppningen av Henåns skola på Orust dröjer till 2016. Anledningen är bland annat att det ska installeras fläktrum under taket.

– Vi hade tidigare en ambition att det skulle kunna vara inflyttning hösten 2015, säger kommunchefen Jan Eriksson. Men nu har vi fått den nya tidplanen från konsulter och entreprenörer och räknar med slutbesiktning i december 2015.

Först efter det kan skolpersonal och elever flytta in, men det är inte bestämt när det sker.

Henåns nybyggda skola

– Den frågan har vi inte pratat klart om än. När det gäller verksamheten så är det viktigt att personal, elever och föräldrar får planera för verksamheten.

Behöver nytt bygglov

Anledningen till förseningen är att det ska installeras fläktrum under taket och att utredningen av markarbetena kring skolan har dragit ut på tiden. Dessutom måste kommunen få ett nytt bygglov eftersom lutningen på taket måste ändras.

Den nya planen innebär att Orust kommun kommer att fortsätta att ha merkostnader i minst ett halvår för skolskjutsar och andra lokaler.

Fortfarande är det inte helt klart vem som ska stå för merkostnader i samband med de fukt- och mögelproblem som drabbat skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Henåns nybyggda skola

Mer i ämnet