Foto: Isabelle Andersson

Isabelle om dådet i Tidaholm

Uppdaterad
Publicerad

På marken där kvinnan knivhöggs ligger saker som visar på ett dramatiskt händelseförlopp. Polisen förhör vittnen utanför avspärrningarna.

Vid halv nio på fredagsmorgonen kom larmen om att en kvinna knivhuggits brutalt mitt i centrala Tidaholm. Isabelle Andersson jobbar i Spelbutiken som ligger på samma gata som knivdådet ägde rum. Det har gått en timme efter den dramatiska händelsen när SVT Nyheter pratar med henne.

Hon har gått ut till platsen där det hände.

Knivdåd i Tidaholm

– Så klart känns det obehagligt. Min butik ligger bara en kort bit härifrån.

Avspärrat område

Hon berättar att polisen spärrat av en hel korsning, och att det därför uppstått ett visst trafikkaos. På marken där det hände ligger det fortfarande saker kvar som visar på ett snabbt händelseförlopp.

– Här ligger två cyklar på marken, ett mjölkpaket och en filt precis där det hände. Det känns dramatiskt.

Isabelle berättar att det är en polisbil och en polisbuss kvar på platsen en timme efter dådet. Polisen står och förhör vittnen utanför avspärrningarna.

Laglöst land

SVT Nyheter pratar med andra tidaholmare. En av dem beskriver staden som ”laglöst land” eftersom det inte längre finns någon polis stationerad i staden. Isabelle Andersson säger att det i vanliga fall är ganska lugnt i staden, men att det för inte alls länge sedan var en skottlossning i en butik, och att ingen ännu är fast för det brottet.

Kvinnan som knivhöggs på fredagen fick flera knivhugg. Enligt uppgifter är hon svårt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Tidaholm

Mer i ämnet