Lisa Holms mördare, Nerijus Bilevicius, grips av polisen. Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Nerijus Bilevicius gör en helomvändning

Uppdaterad
Publicerad

Den livstidsdömde Nerijus Bilevicius kan ha nya uppgifter om mordet på Lisa Holm i sin överklagan till HD. De handlar om att han kommit i kontakt med flickan efter hennes död, erfar P4 Skaraborg.

Nerijus Bilevicius bytte advokat efter den fällande domen i Göta hovrätt. Hans nya försvarare, Björn Hurtig, sade tidigt att han behöver extra tid.

Överklagan inlämnad

På fredagen lämnade Björn Hurtig in en överklagan av domen till Högsta domstolen. Där begär han några veckor till för att utveckla sin klients talan.

Mordet på Lisa Holm

Bilevicius nekar till att ha mördat 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle i juni. Men flickans kropp hittades i en arbetsbod som han hade tillgång till, och hans DNA fanns många ställen på hennes kläder. DNA-spåren har en central roll som bevis, även enligt Björn Hurtig.

– Det finns en hypotes i målet att DNA:t kommit dit när man hängt flickan. Men vad är det som säger att DNA:t inte kommit dit när man plockat ner en flicka, forslat undan en flicka. DNA kan avsättas genom att man försöker skydda någon annan som begått ett brott, säger Björn Hurtig till P4 Skaraborg.

Kan ha rört kroppen

Det öppnar för att Bilevicius kan tänkas medge att han gömt flickans döda kropp. Men advokaten vill inte gå vidare i resonemanget innan det utförliga överklagandet lämnas in, uppger P4 Skaraborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet