Taket på förskolebyggnaden i Falköping gav vika vid 10-tiden på tisdagen. Foto: Räddningstjänsten Falköping-Tidaholm

Kommunen i krismöte om förskoleplatser

Uppdaterad
Publicerad

Förskolan som just nu står i lågor i Falköping planerade att öppnas om två veckor. Nu står ett 30-tal barn utan lokal och kommunen håller akut krismöte inför höstterminens start.

– Vi har tidigare haft stor brist på lokaler så just nu håller vi på att titta på ersättningar, säger den tillförodnade skolchefen i Falköping Karina Bronell till SVT Nyheter Väst.

Byggnaden har tidigare använts som förskola under namnet Urd och planerade att öppna igen den 15 augusti för 28 förskolebarn. Nu tvingas kommunen in i ett akut krismöte för att alla barnen inte ska stå utan lokaler när skolstarten drar igång igen.

– Vi hoppas att folk har förståelse för situationen.

Tidigare flyktingboende

I början av 2016 användes byggnaden under en kort period som tillfälligt evakueringsboende för ensamkommande flyktingbarn. Sedan stod lokalen tom innan den under en tid användes till förskoleverksamhet för att sedan återigen lämnas tom.

– Vi hade gjort i ordning den, målat om och sådant. Just nu har vi möte om framtiden, säger Karina Bronell.

När vet ni mer?

– Vi vet nog inte så mycket mer förrän i morgon.

Uppmanade att hålla sig inomhus

Räddningstjänsten uppmanade boende i centrala Falköping att stänga fönster, dörrar, ventiler och att försöka undvika röken så gott som det går. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.