Kvinna död efter fallskärmshopp

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som skadades allvarligt i en fallskärmsolycka i Tjeckien har avlidit.

– Tyvärr är det så. Hennes anhöriga är underrättade, säger Anna Ekberg vid Utrikesdepartementets presstjänst.

Det var i förra veckan som en svensk kvinna skadades allvarligt när något gick fel vid en fallskärmshoppning i Tjeckien. Kvinnan hoppade vid flygplatsen Klatovy, ett känt tillhåll för fallskärmshoppare.

Hon fördes med ambulanshelikopter till sjukhus men på torsdagen meddelade Utrikesdepartementet att hennes liv inte gått att rädda.

– Det vi kan säga är att en kvinna i 25-årsåldern avlidit. Hon är hemmahörande i Götaland och hennes anhöriga är underrättade, säger Anna Ekberg vid Utrikesdepartementets presstjänst.

– Vi kommer bistå anhöriga i den mån de behöver och hjälpa till med det praktiska, fortsätter hon.

”En god vän”

Kvinnan hoppade för en klubb i Göteborg och var medlem i Svenska Fallskärmsförbundet. Hon befann sig i Tjeckien på ett internationellt fallskärmsläger.

”Fallskärmssverige har mist en mycket uppskattad, engagerad medlem och en god vän för många i sporten” skriver Per-Olov Humla, ordförande för Svenska Fallskärmsförbundet på förbundets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.