Bombhot mot tåg Foto: SVT

Linnéa Wikman fast på tåget

Uppdaterad
Publicerad

Linnéa Wikman är en av de som suttit fast i det bombhotade tåget under torsdagen. Hon evakuerades kort därefter tillsammans med de andra resenärerna men fortfarande vid 17.30 väntar hon på att få åka hem.

Göteborgaren Linnéa Wikman är en av resenärerna som satt på det bombhotade MTR-tåget strax utanför Göteborg centralstation.

Tåget stannade en kort bit innan centralstationen.

bombhot tåg

– Ungefär tio minuter senare sa de att man hade fått ett allmänt bombhot och att polisen spärrat av, säger Linnéa Wikman.

Hon berättar att alla i tåget evakuerades till en samlingsplats utanför och sedan transporterades de vidare i omgångar med bussar.

Läs mer: Bombhot mot tåg

Polis tar kontaktuppgifter

Resenärerna har fick lämna sina väskor och gå ut längst bak i tåget. Det ska vara ganska lugnt i tåget under evakueringen, berättar Linnéa Wikman.

– Det är ganska samlat och lugnt men när man pratar med folk så tycker de flesta att det är väldigt otrevligt, säger hon.

Hur känner du själv? 

– Det är klart att man blir uppstressad även om man tror att det är ett falskt bombhot.

Polis ska också ha gått runt och tagit legitimation, kontaktuppgifter, namn och telefonnummer.

Väntar fortfarande vid 17.30

Sent under torsdagseftermiddagen, runt 17.30, väntade Linnéa Wikman fortfarande på att få åka hem – efter att ha suttit flera timmar i en buss. Polisen har gått igenom allt bagage och sedan lämnat tillbaka det till resenärerna eftersom.

– Men polisen har varit schyssta och väldigt noggranna så eloge till dem, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

bombhot tåg

Mer i ämnet