Man försökte locka med skolbarn

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av godis ska en man försökt locka till sig skolbarn till sin bil. Alingsås kommun har polisanmält händelsen och går nu ut med en varning till föräldrar och elever på sin hemsida.

Det var under tisdagen som en en man med hjälp av godis försökte locka med sig två elever från Stadsskogenskolans skolgård i Alingsås till sin bil. Kommunen skriver nu i ett pressmeddelande att de ser allvarligt på händelsen och den är polisanmäld. Det hela ska dock ha slutat väl sedan eleverna agerat klarsynt och omgående kontaktat skolans personal.

– Tack vare att dessa elever agerade insiktsfullt så förlöpte det väl denna gång, men det visar på vikten av att påminna oss och våra barn då och då i frågan, skriver förvaltningschefen Cecilia Knutsson i ett meddelade på Alingsås hemsida.

På skolan kommer nu samtliga klasslärare prata med eleverna om vikten av att inte följa med okända människor. Skolan kommer också bemanna upp med fler personal på rasterna.

Samtidigt har polisen informerat om att patrullerande poliser i området kommer att hålla extra koll i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.