Foto: SVT

Män med luftvapen ska utredas för busskjutningar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ska utreda om de två männen som greps i natt med kolsyrevapen, luftpistol och slangbella ligger bakom busskjutningarna i sommar.

– Självklart kommer vi att titta på det. Vapnen de hade skulle kunna användas till sådana saker, säger Stefan Andersson, kommissarie på utredningsjouren vid Göteborgspolisen.

Det var vid 03-tiden som två personer gick runt på Redbergsvägen i Göteborg, enligt vittnen med automatvapen.

Bussattacker i Göteborg

Polisen ryckte ut och fann de två männen. De hade då inga vapen på sig men en hundpatrull fann i närheten en slangbella, en kolsyrepistol och någon form av luftvapen. Dessutom hittades en AK4 i plast.

Männen greps och misstänks för olaga vapeninnehav. De är nu släppta.

Ska jämföra spår

– Än finns inga bevis som gör att vi kan hålla dem kvar. Den här typen av vapen räknas ju inte som skarpa, säger Stefan Andersson.

Misstankarna kvarstår dock. Dessutom ska man alltså utreda om vapnen och männen kan kopplas till de uppmärksammade busskjutningarna i Göteborg i sommar.

– Vi ska analysera vapnen och jämföra med spår vi säkrat efter busskotten, säger Andersson.

Polisens presstalesman Stefan Gustafsson sa tidigare under torsdagen att de båda gripna männen är kända av polis sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussattacker i Göteborg

Mer i ämnet