Foto: SVT

Ny bussattack i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En buss vid Delsjömotet fick sitt fönster spräckt på torsdagsnatten. Dådet är ett av flera bussattacker på kort tid.

Det var vid midnatt som en busschaufför som körde Grön Express vid Delsjömotet larmade polisen om att han fått en fönsterruta spräckt.

–  Några hundra meter efter att chauffören kört förbi Buger King så smällde det till på vänster sida. Någon har skjutit eller kastat något. Det kan röra sig om luftvapen eller slangbälla, säger polisens presstalesman, Thomas Fuxborg.

Bussattacker i Göteborg

Polisen sökte igenom området efter någon form av projektil eller kula men gör inga fynd. Ett problem är att rutorna som träffas krackelerar i småbitar och det blir väldigt svårt för polisen att hitta spår. De uppger också att de kontrollerat ungdomar med mopeder som var i närheten.

Ser samband med andra bussattacker

Polisen ser allvarligt på händelsen som är den sjätte skadegörelsen mot bussar i Göteborg på kort tid.

– Vi ser ett samband med de andra attackerna mot bussar för en vecka sedan och vår hypotes hittills är att det kan vara ett allvarligt pojkstreck, säger polisen som under dagen ska besluta om de ska gå vidare mot ärendet.

Händelsen rubriceras som skadegörelse alternativt framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussattacker i Göteborg

Mer i ämnet