Foto: SVT/Arkiv

Man misstänks för sexbrott mot över 100 barn

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen mot en man från Ulricehamn som misstänks för grova sexbrott mot barn växer. Åklagare misstänker att över 100 barn kan vara utsatta.

Det var i somras en man i 45-årsåldern från Ulricehamn häktades misstänkt för att ha begått en rad grova sexbrott mot barn över nätet. Då misstänkte polis och åklagare brott mot runt 50 barn. Men nu berättar P4 Sjuhärad att utredningen mot mannen vuxit rejält. 114 barn mellan 12 och 14 år misstänkts ha utsatts.

I de flesta fallen är det inte barnen själva som slagit larm utan det handlar om offer som polisen spårat upp efter att ha gått igenom beslagtaget material. Åklagaren vill inte gå in på detaljer i utredningen men uppger att åtal kommer att väckas inom tre veckor och att flera av barnen kommer att få vittna.

Landsomfattande sexbrottshärva

– Ett stort antal av flickorna har hunnit bli så gamla att de kommer kunna höras under förhandlingen, säger åklagaren Hedvig Lundblad till P4 Sjuhärad.

De misstänkta offren finns i hela landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landsomfattande sexbrottshärva

Mer i ämnet