Polisinsats efter ett knivmord på Hässleholmen i Borås. Foto: TT

Många tips efter mordet på Hässleholmen

Uppdaterad
Publicerad

Boråspolisen har ännu inte gjort något avgörande genombrott i utredningen efter mordet på Hässleholmen. Däremot har man fått in ovanligt många tips från boende i området – man bekräftar nu också att de tre offren är kamrater med varandra.

Det var i onsdags kväll som en 18-åring knivskars till döds och två andra i 20-årsåldern knivskars svårt, i bostadsområdet Hässleholmen i Borås.

18-åringen avled kort efter dådet, de två andra vårdas med allvarliga skador. En har hörts och en är fortfarande i så dåligt tillstånd att polisen inte kunnat höra honom.

Knivmord på Hässleholmen

Till en början var det oklart om de tre var på olika sidor i konflikten. Nu har bilden klarnat.

– De tre är kamrater med varandra, säger Magnus Dahl, spaningsledare vid boråspolisen.

Allmänheten hjälpsam

Förhören med den av de knivskurna som kunnat tala gav väldigt lite då han inte vill medverka. Nu hoppas polisen kunna förhöra den andre.

Man har också fått in en hel del tips, ovanligt många tips.

– Tidigare har det ju varit svårt att få folk att prata i den här stadsdelen, nu märker vi en markant skillnad, säger Magnus Dahl.

Boende i utsatta områden är ofta rädda för att prata av rädsla för hämndaktioner. Nu verkar många ha fått nog.

– Vi upplever att alla dessa vanliga människor som bor i området är oerhört trötta på de här individerna och deras affärer. Folk vill hjälpa till att lösa det här, säger Magnus Dahl.

Trygghetsskapande insats

En hel del intressanta uppslag har kommit in.

– Vi har en hel del att titta på och gå vidare med. Exakt vad går jag inte in på men utredningen går framåt, säger Magnus Dahl.

Sedan mordet har man haft den så kallade mobila enheten på plats i bostadsområdet. En polisbuss dit allmänheten kan gå för att lämna tips eller för att bara prata med polisen.

– Vi arbetar hårt med det trygghetsskapande arbetet i den här situationen, säger Tomas Jansson, polisområdeschef i Borås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmord på Hässleholmen

Mer i ämnet