26-åring begärs häktad efter mord utanför Hamburgsund

Uppdaterad
Publicerad

Gärningsmannen har erkänt att han dödade 55-åringen som han jobbade för.

En 26-årig man har begärts häktad misstänkt för mordet på en 55-årig man i Tanums kommun i Bohuslän i onsdags. 26-åringen har i förhör medgett att han tagit livet av den äldre mannen.

Tio hugg

Det var i en villa utanför Hamburgsund som 55-årigen hittades död under onsdagen. Enligt polisen ska han ha fått över tio hugg på olika delar av kroppen och det ska ha varit mycket blod i huset.

– Det kom ett larm till polisen igår att man kunde befara att det fanns en mördad man på den här platsen. En patrull åkte hit och fann en mansperson som blivit bragd om livet, säger Thord Harladsson som är kriminalkommisarie.

Mordet ska ha skett under onsdagen, men den 26-årige mannen greps först under torsdagsmorgonen i Göteborg. Gripandet gick odramatiskt till.

Kände varandra

Vid förhör sent under torsdagseftermiddagen erkände han att han huggit ihjäl den 55-årige mannen, men han har ännu inte tagit ställning till själva brottsmisstanken.

– Han har berättat en version som stämmer väl överens med den tekniska undersökningen, men till själva brottsmisstanken har han inte tagit ställning, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till SVT Nyheter Väst.

Polisen bekräftar också att de båda männen kände varandra eftersom gärningsmannen ska ha arbetat för 55-åringen.

Handlar det om pengar?

– Det är inget jag kan bekräfta, vi är inte där i utredningen än. Det kan vara så men det är inget jag kan bekräfta i nuläget, säger Thord Haraldsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.