Polis med hund vid området runt Mulleberget i Ulricehamn där en kvinna hittades död under tisdagskvällen 24 oktober. Foto: TT

Anhållen för misstänkta Ulricehamnsmordet har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anhållits som misstänkt för mordet i Ulricehamn har släppts.

Det var kvällen den 24 oktober som en kvinna i 60-årsåldern hittades död i närheten av ett joggingspår i Ulricehamn. På fredagseftermiddagen samma vecka greps en man misstänkt för mordet. Mannen är nu släppt på fri fot. Något som bt.se var först att rapportera om.

– Enligt min bedömning så har inte misstanken stärkts under helgen, säger kammaråklagare Patrik Tilly.

Mordet i Ulricehamn

LÄS MER: Man anhållen för mordet i Ulricehamn

Mannen som suttit anhållen är enligt polisen mellan 20 och 30 år och från Ulricehamns kommun. Han hämtades, enligt polisen, efter ett intensivt spanings- och  utredningsarbete till förhör. Efter förhöret anhölls han av åklagare. Mannen var då skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke.

På måndagsförmiddagen var åklagare tvungen att fatta beslut om att begära mannen häktad eller inte. Vid lunchtid släpptes den misstänkte mannen på fri fot.

– Vi kom inte upp i en sådan nivå av bevisning så att jag kunde gå in med en häktningsframställan, säger kammaråklagare Patrik Tilly.

Mannen är dock fortfarande misstänkt för brottet, enligt åklagaren.

– Polisen kommer att fortsätta att jobba intensivt i ett brett spektrum. Sedan får vi se var det lider om den här misstanken försvagas eller förstärks, säger Patrik Tilly.

Vad är hans inställning?

– Han förnekar brott och all inblandning i detta.

Kan du säga varför den här mannen är intressant i utredningen?

– Nej. Där råder det strikt förundersökningssekretess.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ulricehamn

Mer i ämnet