En person är anhållen misstänkt för Ulricehamnsmordet. Foto: TT

Man anhållen för mordet i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

En person greps på fredagseftermiddagen misstänkt för mordet i Ulricehamn. Mannen är i nuläget skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden.

– Utredningen är i ett väldigt känsligt läge och vi jobbar intensivt nu, säger polisområdeschefen Lena Matthijs till TT.

På kvällen den 24 oktober hittades en kvinna i 60-årsåldern död i anslutning till ett joggingspår i Ulricehamn. Kvinnans anhöriga larmade vid 20-tiden efter att hon inte återvänt från en löprunda. Flera omständigheter gjorde att polisen snabbt misstänkte att kvinnan bragts om livet och en intensiv jakt på gärningspersonen inleddes.

Mellan 20-30 år

På fredagseftermiddagen meddelade polisen på sin hemsida att en man anhållits för mord och att utredningen pågår för fullt. Man skrev att mannen är skäligen misstänkt vilket är den lägre graden vid en anhållan. Polisen uppger också att han greps i Ulricehamn och ska även vara hemmahörande där. Enligt polisen är han mellan 20-30 år gammal, men mer än så vill man inte gå in på.

Mordet i Ulricehamn

– Det är en hel del förhör och saker som ska samlas ihop och vi vill inte förstöra utredningen, säger Lena Matthijs, polisområdeschef i Älvsborgs län.

Har han någon koppling till kvinnan?

– Jag kommenterar inte det, säger Lena Matthijs.

LÄS MER: Intensiv spaning efter mördaren

Kvinnan var anställd på kommunen och händelsen lämnade Ulricehamn i stor sorg och chock.

Polisen kan fortfarande inte garantera säkerheten vid motionsspåret och manar till försiktighet.

– Vi har sagt att folk ska röra sig två och två och helst vara ute när det är ljust och vara observanta. Och inte gå med hörlurar. Det kvarstår, säger Lena Matthijs.

LÄS MER: Kvinna hittad död i motionsspår

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ulricehamn

Mer i ämnet