Polisjakten efter en misstänkt mördare i Ulricehamn fortsätter. Foto: TT

Intensiv spaning efter mördaren i Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går under torsdagen in i en mycket intensiv spaningsfas där ett stort antal personer ska förhöras. Fortfarande vet man inte vem som mördade kvinnan i motionsspåret i tisdags.

Det var under tisdagskvällen som en kvinna hittades död. Enligt polisens teorier hade hon överraskats i motionsspåret vid Lassalyckan.

Hon hittades i skogen en bit från själva motionsspåret efter att polisen först hittat hennes glasögon. Exakt hur hon har kommit in i skogen, om det har skett efter eller före mordet vet inte polisen.

Mordet i Ulricehamn

LÄS MER: Kvinna hittad död i motionsspår

– Vi har ännu inte gjort något genombrott. Utredningen bedrivs mycket intensivt och vi har förhört och ska förhöra ett stort antal människor under torsdagen, säger Magnus Söderquist, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Uppmanar till försiktighet

Under onsdagen gjordes omfattande tekniska undersökningar i området där kvinnan hittades. Som SVT Nyheter Väst rapporterade under onsdagen är det många som är oroliga i Ulricehamn och polisen uppmanar allmänheten att vara försiktig och att inte bege sig ut ensam i skogen.

– Nu är det traditionellt polisarbete som gäller. Vi lägger stora resurser på det här och vi tar in hjälp utifrån om vi bedömer att det behövs, säger Magnus Söderquist.

Kvinnan arbetade inom Ulricehamns kommun. På hennes arbetsplats är sorgen stor och man erbjuder olika former av krisstöd för de anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ulricehamn

Mer i ämnet