Såhär såg det på onsdagsmorgonen ut på platsen där kvinnan hittades. Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

Kvinna hittades död i motionsspår – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern hittades på tisdagskvällen död i anslutning till ett motionsspår i Ulricehamn igår kväll, uppger polisen för SVT Nyheter Väst. Polisen misstänker mord eller dråp.

– Man kanske ska ta med sig en kamrat om man ska röra sig i området tills vi vet vad som hänt, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Enligt polisen var det anhöriga som larmade om att kvinnan inte kommit tillbaka från sin joggingtur under kvällen. Trots att anhöriga letat i området gick inte kvinnan att finna någonstans.

– Polisen fick larm sent igår eftermiddag i ett område som heter Mulleberget i Ulricehamn. En kvinna i 60-årsåldern som skulle ut och motionera och hade lovat att komma hem vid 16-17-tiden, återkom inte till bostaden, säger Hans Lippens, presstalesperson hos Polisen.

Mordet i Ulricehamn

Hittade glasögon

Polisen inledde en sökinsats med polispatruller och hundar. De fann både den försvunna kvinnans bil och glasögon i området.

– Vid 20:53 hittade man kvinnan en bit in i skogen vid sidan av motionsspåret, avliden. Det finns vissa fynd vid själva platsen och vi kan inte utesluta ett mord/dråp, säger Hans Lippens.

Anhöriga är underättade och en förundersökning om misstänkt mord inleddes under tisdagskvällen.

LÄS MER: Död kvinna anställd på kommunen

Manar till vaksamhet

Polisen sökte med hund i området för att hitta spår efter gärningsmän. Man inledde också en teknisk undersökning på platsen under natten och kommer att fortsätta under onsdagen.

Polisen manar nu allmänheten att vara vaksam när man rör sig i området.

– Det kan vara bra att vara vaksam och kanske ta med sig en kamrat tills vi vet vad som hänt.

Polisen vädjar också till allmänheten att höra av sig till 11414 om man sett något misstänkt i området under tisdagseftermiddagen.

– Minsta lilla kan vara intressant. Om man är osäker är det bättre att höra av sig och låta oss avgöra om informationen är något att ha, säger Hans Lippens.

Teknisk undersökning avslutad

Vid 15-tiden avslutade polisen den tekniska undersökningen på platsen, och hundar har sedan använts för att söka efter spår. Under eftermiddagen flög också polisens helikopter över området för att ta översiktsbilder till utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ulricehamn

Mer i ämnet