Foto: TT

Misstänkt mördare försökte hindra Missing People

Uppdaterad
Publicerad

35-åringen som snart åtalas för mordet på Lisa Holm ska ha försökt mota bort Missing People under sökandet. Det uppger P4 Skaraborg. Men uppgifterna tillbakavisas av Missing Peoples pressansvarige, Kenneth Söderlund.

– Det är en vinkling som inte är korrekt, säger han till Aftonbladet.

Missing People var en del av sökandet efter 17-åriga Lisa Holm i somras. Nu kommer nya uppgifter om hur de motarbetades av den 35-åring som snart ska åtalas för mordet.

Enligt P4 Skaraborg ska mannen ha försökt hindra Missing People från att söka igenom ett område. Han ska ha försökt mota bort sökarna och ifrågasatt vad de gjorde på platsen. Han ska även ha sagt att anhöriga redan letat på platsen de ville leta på.

Mordet på Lisa Holm

Men uppgifterna tillbakavisas av Missing Peoples pressansvarige, Kenneth Söderlund.

– Det är en vinkling som inte är korrekt, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Det jag kan bekräfta är att vi stött på de här männen. De ställer frågan om vi ska söka i området igen, eftersom vi sökt igenom det tidigare. Det svarar vi jakande på. Det var ett lugnt samtal, inget konstigt alls. Man försöker göra något spektakulärt kring detta som inte finns.

En stund senare hittade Missing People Lisa Holms jacka och hjälm, och kort därefter hittade polisen hennes kropp.

Åtalet uppskjutet

Åtalet mot den misstänkte mördaren har flera gånger skjutits upp. När väl åklagaren Lars-Göran Wennerholm meddelat att han är klar – bestämde sig den misstänktes advokat, Inger Rönnbäck, att hon behövde mer tid.

– Det beror på våra samtal. Det handlar inte bara om att läsa. Det kommer också följdfrågor från min klient. Vi gör också överväganden om eventuella kompletteringar, har hon tidigare sagt.

Preliminärt datum för åtalet är nu 23 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet