Foto: TT

Nu skall finansieringsfrågan utredas

Uppdaterad
Publicerad

I dag kommer Anneli Hulthén att komplettera kommunstyrelsens uppdrag till stadsledningskontoret. Nu skall också finansieringen av en utebliven trängselskatt utredas.

– Det är så att vi har uppfattat uppdraget lite olika, säger Anneli Hulthén (S) till SVT Västnytt.

I går avslöjade SVT Västnytt hur Göteborgs stads utredning rörande alternativ till trängselskatten inte alls tittar på den avgörande finansieringsfrågan, trots att Anneli Hulthén sagt så i flera medier.

Trängselskatt Göteborg

Regional bensinskatt

När SVT Västnytt sökte henne för att få henne att förklara varför hon givit ett annat besked var det omöjligt. Hon vägrade ställa upp. Under dagens presskonferens rörande de rödgrönas budget var SVT Västnytt på plats.

– Jag kommer vara tydlig idag på kommunstyrelsen och säga att finansieringen också måste utredas. Och där finns alternativ som tidigare har diskuterats, till exempel regional bensinskatt, svarar Anneli Hulthén när Västnytt frågor om varför man inte gett i uppdrag att utreda finansieringsdelen när man ska utreda alternativ till trängselskatten.

Stämmer det du sagt tidigare?

– Nu vet jag inte om det här har med budgeten hatt göra. Jag trodde det här var en diskussion om budgeten som presenterats från de rödgröna, men det jag ska göra är att förtydliga uppdraget till stadsledningskontoret. 

Men du vill inte svara på frågan om det du sagt till Västnytt tidigare stämmer?

– Jag tycker det stämmer, men tydligen så uppfattar stadsledningskontoret och en del andra att den delen inte finns med, säger Anneli Hulthén till SVT Västnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trängselskatt Göteborg

Mer i ämnet