Derya Aslan säger att hon tidigare bara känt sig otrygg i området under kvällarna men att hon nu även gör det dagtid. Foto: TT/SVT

Oro i Biskopsgården efter explosionen

Uppdaterad
Publicerad

Flera boende i Biskopsgården berättar att det blivit vardag med hemska nyheter i området.

– Det är bedrövligt. Det drabbar ett litet barn, säger Adem Harbas.

Adem Harbas bor i området och läste om händelsen i morse.

– Jag har själv ett barn i den åldern så det är många tankar som går genom huvudet. Tyvärr har det blivit ganska vanligt när man bor härute. Det är inte så att man inte reagerar men det har blivit lite vardagsmat.

Pojke dödad av handgranat

Vad tänker du om att det varit en del som hänt i området?

– Jag tror att polisen gör sitt bästa. Det är inte bara polisiärt problem, det är mycket större än så. Men jag vet inte vems fel det är att blivit som det blivit härute. Det är väl allas ansvar.

Fick ångest

Även Derya Aslan läste om explosionen under morgonen men förstod inte precis var den hade inträffat. Den aktuella lägenheten ligger nära hennes sons förskola, men det insåg hon inte förrän hon hade lämnat av sin son och åkt till jobbet.

– Då fick jag ångest. Att det var ett barn som drabbats, det kändes.

– Tyvärr har det blivit lite vardagsmat med explosioner men när jag läste att det var ett barn då tänkte jag att det har gått för långt. Man vill ju att ens barn ska kunna vara ute i parken utan att man ska behöva känna sig orolig. 

Otrygg även dagtid

Derya Aslan säger att hon tidigare bara känt sig otrygg i området under kvällarna men att hon nu även gör det dagtid.

– Jag har haft funderingar på att flytta. Men jag trivs väldigt bra. Hade det inte varit för de här händelserna hade jag inte haft en tanke på att flytta. Jag älskar Biskopsgården. Det är många som inte tror det men det är jättefint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke dödad av handgranat

Mer i ämnet