Bilen blev totalförstörd vid explosionen Foto: SVT

”Ovanligt med den här typen av explosioner”

Uppdaterad
Publicerad

Inget fel på tankstationen enligt Fordonsgas.

Det är fortfarande inte utrett varför en gastanken på en bil exploderade i samband med tankning på en fordonsgasstation i Angered under måndagen. Men enligt Danny Wong, marknadsansvarig på Fordonsgas fanns det inget fel på tankstationen.

– Vi har gjort en preliminär kontroll på vår station. Ingenting tyder på att det föreligger några brister i tankstationens säkerhetssystem.

VW skall utreda olyckan

Bilen som exploderade i var av märket VW Touran, en modell som i maj 2015 exploderade på ett liknande sätt på en biogasstation i Linköping.

– Vi tar väldigt allvarligt på det här men just nu kan vi inte säga vad som har hänt, säger Marcus Thomasfolk, informationschef på Volksvagen Sverige.

– Vi har skickat har skickat en tekniker från vårt huvudkontor i Södertälje som skall undersöka bilen under tisdagen.

Behöver man vara orolig när man tankar era gasbilar?

– Nej, det skulle jag nog säga att man inte behöver vara. Det rullar väldigt många av våra gasbilar både i Sverige och utomlands och sådana här händelser är extremt ovanliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.