Plogmiss i Uddevalla. Foto: Privat: Joakim Hollertz

Vart tog vägen vägen?

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen föll det en hel del snö i Uddevalla och kommunens plogbilar fick ploga för fullt. På vissa ställen kanske det till och med gick lite väl fort.

När Joakim Hollertz i söndags tog en kvällspromenad med sin hund i Helenedal i Uddevalla blev han minst sagt förvånad. Plogbilen hade missat cykelbanan och istället plogat gräsmattan bredvid.

– Jag var ute och rastade hunden och när jag kom till Klippningsgränd så var det helt plötsligt gräsmattan som var plogad och inte gångbanan, säger Joakim Hollertz.

Joakim som tyckte att det såg aningen lustigt ut tog en bild på plogmissen och la ut den i en lokal facebookgrupp med frågan ”Kommer de tillbaka och tar gångbanan en annan dag kanske?”. Inlägget har hittills delats över 700 gånger och kommentarsfältet fylls av kommentarer från både roade och oroade Uddevallabor.

– Jag tyckte att det såg lustigt ut och la upp bilden på facebooksidan. Det går fort när det väl händer och det är kul att inlägget delas så mycket, säger Joakim Hollertz.

”Aldrig sett tidigare”

När SVT Nyheter kontaktar kommunen är man ännu inte medveten om fadäsen, men när de väl sett bilden skrattar de gott.

– Jag har jobbat här i nio år men aldrig sett något liknande. Man kan säga att han som plogade där hade en dålig dag på jobbet. Vi har funderat lite på om han kan ha haft kartan upp och ner eller om någon vänt på lamporna, säger Staffan Olofsson på Uddevalla kommun. 

Sedan i lördags har kommunens plogbilar varit ute fem gånger. Gångbanan på Klippningsgränd används inte av så många och plogmissen ska därför inte heller ha ställt till med några större problem. 

– Det är en lågfrekvent användning av denna gångbanan, men självklart ska vi åka tillbaka och ploga så det blir rätt, säger Staffan Olofsson på Uddevalla kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.