Enligt Postnord ska det ha varit mestadels e-handelsvaror i lastbilen som kapades. Foto: SVT

Postnord om kapade lastbilen: Finns ingen post som sticker ut från det normala

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Postnord fanns det ingen ovanlig post eller gods på den lastbil som rånades under onsdagen i Göteborg. De bedömer även att det var en liten mängd gods som stals under rånet.

– Det känns som ett tillfällighetsbrott, säger Alexis Larsson, chef för säkerhet och reklamationer på Postnord.

I onsdags kapades en av Postnords lastbilar i Lövgärdet i Göteborg. Två maskerade män tvingade till sig lastbilen som senare hittades vid Vättlefjäll i Angered. Vid midnatt anhölls tre män för att på något sätt ha varit inblandade i rånet.

Exakt vad som stals under rånet vet inte Postnord ännu eftersom lastbilen fortfarande är tagen i beslag av polisen.

Kapad postbil

– Vi har inte kunnat inventera den men vår bedömning utifrån de bilder vi sett är att det är väldigt lite gods som stulits, säger Alexis Larsson.

Ingen ovanlig post

Han menar att det inte ska ha funnits någon post eller gods som sticker ut från det normala i lastbilen.

– Det var mestadels e-handelsvaror som böcker och kläder.

Postnord har undersökt huruvida det kan ha varit ett planerat rån, men Alexis Larsson tror inte att rånarna på förhand visste vad som fanns i lasten.

– Det skulle i så fall vara om de har gjort någon typ av beställning. I lastbilen fanns inget som vi har kunnat ses som särskilt stöldbegärligt, säger han.

Vad gäller för de kunder som förlorat sin post i rånet?

– Det är viktigt att veta att det är den som köpt frakten som har rätt till ersättning. Om en mottagare saknar något ska personen höra av sig till avsändaren. Det är nämligen avsändaren som vi ingått ett transportavtal med. Säger villkoren att de ska få ersättning så kommer de att få det från oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kapad postbil

Mer i ämnet