Röhsska musett i Göteborg har hållit stängt sedan februari 2017. Tanken var att designmuseet skulle öppna på nytt efter 15 månader, men nu skjuts detta upp ytterligare. Foto: Thomas Johansson/TT

Röhsska museet stängt resten av året

Uppdaterad
Publicerad

I höst skulle Röhsska museet öppnat på nytt efter att ha varit stängt i över ett och ett halvt år. Nu står det klart att återinvigningen måste skjutas fram till nästa år.

Det är oförutsedda händelser under rivningsarbetet som gör att tidsplanen inte håller. Bland annat har saneringsarbetet dragit ut på tiden.

– Vi har varit redo att öppna under hösten och det känns givetvis tråkigt att det blir ytterligare förseningar, säger museichef Nina Due i ett pressmeddelande.

Det är andra gången som återinvigningen av designmuseet skjuts upp. Planen var från början att man skulle öppna dörrarna i juni i år. Nu blir det först våren 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på Röhsska

Mer i ämnet