Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Så är Springsteens form inför Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Bara några dagar före spelningarna i Göteborg lämnar Bruce Springsteen Köpenhamn med blandade betyg. Största kritiken? Ljudet.

Det var högt och lågt bland recensenterna efter Bruce Springsteens konsert i Parken i Köpenhamn under onsdagen. Mest högt fick Bruce Springsteen, mest lågt fick ljudet i Parken.

Berlingske skriver att det var ”Business as usual” vilket innebär ”energi, spelglädje och spontanitet”, även om konserten inte nådde samma höjder som i Roskilde under 2012 så lämnade bandet publiken med ”med hedern i behåll”.

Springsteen på Ullevi

Ekstrabladet är inne på samma linje: ”Han gjorde som han brukar, så det lät som det brukade”, men att ljudet var under all kritik. “En maratonkonsert med Bruce Springsteen som förstördes av katastrofal akustik”. Därför blev det ett lågt betyg.

Tidningen BT berömmer Springsteen för hans timing som sångare och att ”bandets precision är nästan gripande skarp”, även om ljudet var under all kritik.

Bruce Springsteen och the E Street Band har tre spelningar i Göteborg i sommar.

Så betygsätter danska tidningar konserten:

BT: 5 stjärnor

Ekstrabladet ger 2 stjärnor

Berlingske: 4 av 6 stjärnor

Konsertlängd: tre timmar och femton minuter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Springsteen på Ullevi

Mer i ämnet