Foto: SVT

Skarp kritik mot kommunala bolaget Älvstranden i Göteborg: ”Dysfunktionellt”

Uppdaterad
Publicerad

Samarbetet i ledningsgruppen beskrivs som dysfunktionellt.

På punkt efter punkt får det kommunala fastighetsbolaget Älvstranden Utveckling i Göteborg hård kritik i en beställd granskning.

Det är revisionsbolaget EY som utfört en granskning på uppdrag av Älvstrandens styrelse. Den beställdes efter turbulensen på fastighetsbolaget som uppstod efter en granskning av Expressen om misstankar om mutor som inte anmälts. Förra sommaren fick även dåvarande vd:n sparken.

I den nya granskningen framkommer kritik på flera punkter. Bland annat beskrivs samarbetet i ledningsgruppen som dysfunktionellt, förtroendet för ledningen är lågt bland medarbetare och styrelsen behöver skickliggöras. Dessutom finns brister i den ekonomiska styrningen och arbetsmiljön.

– Det ligger säkert mycket i kritiken och synpunkterna de tar fram. Rätt mycket är åtgärdat eller omhändertaget på en gång, säger Boris Ståhl (S), styrelseordförande.

Samarbetet i ledningsgruppen beskrivs som dysfunktionell, har du några tankar kring det?

– Det är väl ett tecken på att vi behöver göra en del förändringar på bolaget, kulturfrågor och arbetssätt. I grunden är det inte konstigt, det är bra att sakerna kommer upp, säger han.

I granskningen uppmanas Älvstranden snabbt ta fram en ny organisation, vilket bolaget nu håller på att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.