Foto: SVT

Skola i Floda evakuerad efter bombhot

Uppdaterad
Publicerad

Alléskolan i Floda utanför Göteborg har evakuerats sedan skolans rektor fått ett samtal om att det ska finnas ”en explosiv vara” någonstans i skolan.

– Vi har tillsammans med rektorn tagit beslutet att evakuera elever och lärare till en annan byggnad intill skolan. – Någon ska enligt larmet ha förvarat något explosivt inne på skolan, säger polisens presstalesman Hans Lippens

Det var mycket lugnt på platsen vid 13-tiden uppger polisen. Hotet kom strax efter lunch. På skolan finns omkring 500 elever och 70 lärare.

Eleverna fick ta sig till en idrottsplan i närheten där man samlades och räknades in. Det var via brandlarmet som barnen fick klart för sig att något speciellt hade hänt.

Måndagskvällens föräldramöte i Alléskolan är inställt och idrottshallen är stängd, men på skolan räknar man med att det blir skola som vanligt imorgon

– Det finns inget som tyder på att det inte skulle bli skola imorgon säger skolans rektor Thomas Blomqvist till SVT Nyheter Väst.

– Vi ska gå ut med information till eleverna senare, men vi räknar med att det blir undervisning som vanligt imorgon.

Under eftermiddagen har Polisen har sökt igenom skolan med sin bombhotsgrupp men inte hittat något misstänkt. Avspärrningarna är nu hävda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.