Foto: SVT

Starka reaktioner på bussbilderna

Uppdaterad
Publicerad

Många tittare har reagerat på Västnytts inslag om busschauffören som använder sin mobiltelefon – mitt under pågående bussfärd på motorvägen. Men enligt andra resenärer verkar det inte vara en isolerad händelse.

En resenär, som ringer in, berättar att det gick så långt att han lämnade in sina resekort till Västtrafik och tog körkort istället.

– Det var ett 20-tal gånger som jag såg busschaufförer som satt och knappade med sina mobiltelefoner, till slut blev jag så trött så jag åkte ner till Västtrafik och lämnade in mina resekort. Det gick alltså så långt att jag valde att skaffa mig körkort eftersom att det var så obehagligt att åka med bussarna, säger han.

#bussfara

Samma resenär menar att det bara är en tidsfråga innan en allvarlig olycka är ett faktum.

– Jag är helt övertygad om att det kommer att ske olyckor, det är ett under att det inte hänt något än, säger han.

”Helt sanslöst”

En resenär i Halland har också han stött på en förare som använt sin mobiltelefon under färd.

– Jag såg att busschauffören satt med sin telefon när jag klev på bussen och tänkte att det skulle bli intressant att se när han lägger ner den, men det gjorde han inte. Det var helt otroligt, helt sanslöst, säger resenären.

Enligt den berörda resenären ska chauffören också ha försökt dölja sitt användande av mobiltelefonen.

I övrigt har tittare skickat in mail till Västnytt, bland annat en yrkeschaufför som menar att han skäms när han ser bilderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#bussfara

Mer i ämnet