Foto: SVT

Stopp i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det var totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Ytterby på onsdagsmorgonen – orsaken var att en person skulle ha blivit påkörd. Det visade sig dock inte stämma.

Trafikverket meddelade strax efter åtta på onsdagsmorgonen att det var stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Ytterby. Enligt de första rapporterna skulle en person ha blivit påkörd av tåget, men det visar sig senare vara falskt alarm.

Larmet om olyckan kom vid 07.58, och 25 minuter senare kunde Räddningstjänsten i Storgöteborg meddela att det i nuäget inte verkar ha skett en olycka.

– Räddningstjänsten har inte hittat något så det är avlutat, så det var ju skönt, säger Peter Adlersson, polisens presskommunikatör i Västra Götaland.

Enligt Trafikverket trodde föraren att han hade kört på en person, men det visade sig alltså inte stämma.

– Det var ingen påkörd person, och det ska vara klart för trafik vid 09.10, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

 Vissa förseningar i tågtrafiken kvarstår under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.