Köer på E6:an utanför Kållered vid ett annat tillfälle. Foto: SVT arkiv

Stopp på E6 efter krock och bråk

Uppdaterad
Publicerad

Det var under söndagseftermiddagen stopp i trafiken i både norrgående och södergående riktning på E6 i höjd med Kålleredsmotet söder om Göteborg. Långa köer uppstod.

Anledningen var en krock mellan två bilar som sedan följdes av att en person började jaga en annan bilist med hammare.

– Det var två män som var inblandade till att börja med. Vi var tvungna att använda pepparsprej för att lugna situationen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Mord i Kungsbacka

Upprinnelsen till det hela, själva olyckan, ska ha inträffat efter att en bil i hög hastighet kört om en annan bil på höger sida. Därefter ska den ena bilisten jagat den andra med en hammare mitt på vägbanan.

”Kortare språngmarsch”

– Vi kunde efter en kortare språngmarsch ta hand om personen med hammaren, säger Christer Fuxborg.

Trafiken fick fram till 15-tiden på söndagen ledas om via alternativa vägar. Därefter kunde trafiken släppas på igen i båda riktningarna.

Inga personskador rapporteras och ingen kommer heller att gripas för händelsen. Däremot har en person omhändertagits och förts till psykakuten.

– Det beslutet fattades på plats enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård, LPT, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Kungsbacka

Mer i ämnet