Foto: Arkivbild

Svår misshandel på Heden

Uppdaterad
Publicerad

En man har blivit svårt misshandlad på Heden. Troligtvis med en skruvmejsel.

– Han har fått skador av någon form av tillhygge, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.

Polisen fick larmet strax efter klockan fyra på onsdagsmorgonen om att en man har blivit svårt misshandlad på Heden i centrala Göteborg.

– Han har fått skador av någon form av tillhygge men vi har inte skadebilden riktigt klar för oss i nuläget, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen, till TT.

Kan ha använt skruvmejsel

Mannen har flera skador på kroppen och polisen har tagit en skruvmejsel i beslag som troligtvis används vid misshandeln. Den skadade mannen var vid medvetande och talbar när han fördes till Sahlgrenska sjukhuset.

När polisen kommer till platsen säger vittnen att de ska ha sett en man gå mot Ullevi. En gärningsman i 25-års åldern kunde gripas  och polisen arbetar vidare med utredningen. Man ska bland annat försöka höra den misstänkte 25-årige mannen.

– Vi ser på skadornas omfattning, tittar på brottsplatsen, hör vittnen och så vidare, säger Josarp.

Rånförsök

Gärningsmannen och offret ska inte ha känt varandra. 

– Målsägaren säger till oss på sjukhuset att gärningsmannen ska ha rånat honom. Det är oklart vad som stulits, men det kan ju ha rört sig om ett rån som har gått snett, så att säga, säger Adlersson till GPGP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.