Theo Papaioannou avgår som partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Vägvalets partiledare Theo Papaioannou väljer att ställa sin plats till förfogande inför nästa val.

Anledningen är att han vill ägna mer tid åt familjen och sitt jobb.

Theo Papaioannou, Vägvalets nuvarande partiledare ställer sin plats till förfogande som partiledare till nästa årsmöte då ny partiledare ska väljas. 

– Det har varit en fantastisk resa att få vara med och grunda och leda Vägvalet men också en tuff tid då arbetet skett parallellt med mitt ordinarie heltidsarbete. I den roll jag nu har i mitt arbetsliv så kräver det hela mitt engagemang. Likaså känner jag att det är viktigt att disponera min tid med hänsyn till familj och barn, säger han i ett pressmeddelande.

Papaioannou har meddelar att han gärna kvarstår som styrelseledamot och att hans arbete i kommunfullmäktige fortsätter som tidigare.

Efterträdare utsedd

Den som föreslås efterträda Theo Papaiannou är Claes Westberg.

– Det är mycket hedrande att nomineras för att ta över efter Theo Papaioannou som partiledare för Vägvalet. Jag har därför tackat ja och hoppas att årsmötet är av samma uppfattning.

Vägvalet är ett politiskt parti som bildades i februari 2010 som en reaktion mot förslaget att införa trängselskatt i Göteborg och som ställde upp valet till kommunfullmäktige i Göteborg 2010.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.