En över tio meter lång båt stoppar trafiken på länsväg 172 utanför Uddevalla Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Tio meter lång båt stoppade trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En över tio meter lång båt stoppade under flera timmar trafiken på länsväg 172 utanför Uddevalla. Båten ramlade av det släp den fraktades på och orsakade kilometerlånga köer.

– Det var en lastbil som fraktade två båtar och på det ena släpet har båten ramlat av, säger Magnus Lagrell som är operativ chef hos räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Enligt Lagrell var båten på väg till Uddevalla för att sjösättas när något gick fel och båten föll av släpet. Båten läckte diesel och räddningstjänsten har arbetat med att stoppa läckaget och sanera vägbanan.

Långa köer

Länsväg 172 stängdes av under arbetet. Vägen är vältrafikerad sommartid och olyckan orsakadelånga köer.

– Vad vi vet ligger båten över båda körbanorna. Det kommer troligen att behövas lyftkranar för att kunna ta undan den så vägen kommer sannolikt att vara avstängd ett bra tag, sade Helena Bjerninge, vid Trafikverkets ledningscentral vid tiotiden på förmiddagen.

Det är ännu oklart vad som orsakat olyckan. Ingen människa ska ska ha skadats.

– Vi får se hur det gick med båten. Efter ett sådant fall kommer den nog inte att sjösättas i dag, säger Magnus Lagrell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.