Allvarlig olycka – totalstopp på E6:an vid Munkedal

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern kastades ur en bil som voltade strax norr om Örekilsbron i Munkedals kommun. Ambulanshelikopter hämtade kvinnan som vårdas för livshotande skador.

Larmet om olyckan kom in vid tretiden. Polis, räddningstjänst och ambulanshelikopter hämtade en person som fördes vidare till Sahlgrenska i Göteborg.

– Det är en singelolycka med en personbil som har gått av vägen och slagit runt. En person har kastats ur bilen, säger Lars Samuelsson, insatsledare på räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Enligt Sahlgrenskas pressjour vårdades kvinnan under torsdagseftermiddagen för livshotande skador.

Efter olyckan har det varit totalstopp i bägge körriktningarna på E6 med relativt långa köer. Vid 17-tiden började trafiken rulla igen.

– Det är full framkomlighet just nu men det kan vara efterhängande köer ett tag, Johan Tjerneng, presskommunikatör på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.