Trollhättan – Åklagaren jobbar vidare

Uppdaterad
Publicerad

Chefsåklagaren Barbro Jönsson, som i tisdags utsattes för ett sprängattentat i sitt hem i Trollhättan, fortsätter att arbeta som vanligt. På fredagen väntas hon lämna in åtalet för skottlossningen i Lilla Edet.

Fem personer med koppling till det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack sitter häktade misstänkta för bland annat försök till mord.

Det var i september som ett stort antal skott avlossades mot en lägenhet tillhörande en man som tidigare vittnat i en rättegång. Innanför fanns mannen, hans fru och deras treåriga barn.

På torsdagen kom också beskedet att skyddet för landets 800 åklagare ska höjas efter sprängattentatet och att en särskild överåklagare för den organiserade brottsligheten ska utses.

På åklagarkammaren i Uddevalla vill man inte säga exakt vilka säkerhetsåtgärder man vidtagit, bara att man höjt säkerheten. Det är fler åklagare än Barbro Jönsson som arbetar med den här typen av ärenden.

På torsdagsmorgonen hade polisen inga nya spår efter den eller dem som lagt ut sprängladdningen. Polisen letar fortfarande efter de två män som setts i närheten av åklagarens bostad före explosionen. (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.