Antikvariatet. Foto: SVT

Två män häktade för antikvariatsrånet

Publicerad

Under onsdagen rånades ett antikvariat i Borås för fjärde gången. Nu har två män häktats för rånet. 

Det var vid 18-tiden under onsdagen som de två männen slog till mot antikvariatet på Österlånggatan i Borås. En stod utanför och höll vakt medan den andre gick in och slog ner ägaren och tog hans plånbok. 

Ägaren är 83-årige Bert Moberg som vid tre tillfällen tidigare har rånats av vad han tror är samma män. 

– Jag vet inte varför de väljer just mig när jag inte har så mycket pengar, säger Bert Moberg. 

Fångades av övervakningskameror

Männen kunde gripas av polis efter att Bert Moberg sedan det senaste rånet satt upp övervakningskameror i butiken. Nu har männen också häktats. Det är dock fortfarande oklart om det är samma män som har rånat butiken tidigare. 

– Vi vet att han har blivit utsatt för flera rån och vi ska fortsätta utredningen nu för att se om det finns en koppling till dem som sitter häktade, säger åklagaren Lotta Nielsen. 

”Det är lågt”

Enligt åklagaren ska rånarna bara ha kommit undan med några hundralappar. Bert Moberg säger också till SVT Nyheter Väst att han har klarat sig bra fysiskt även om rånen har påverkat honom psykiskt. 

– Det är skrämmande att man väljer att ge sig på så gamla människor. Det är lågt, säger Lotta Nielsen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.