En okänd man tog sig in i Jonas lägenhet. Foto: SVT/Privat

Vaknade av att okänd man stod framför honom

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Dahlsjö Holm i Bergsjön slumrade till framför teven igår kväll och vaknade av ett en man stod rakt framför honom. – Jag ställde mig upp och skrek, säger Jonas Dahlsjö Holm.

Jonas Dahlsjö Holm bor i en lägenhet på Tycho Brahes gata i Bergsjön i Göteborg. På tisdagskvällen lade han sig på soffan för att titta på teve via sin laptop.

– Jag låg och kollade på teve och slumrade till mellan två avsnitt. Strax innan midnatt tyckte jag mig känna någonting och vaknade till, säger Jonas Dahlsjö Holm.

När han slår upp ögonen står en man precis framför honom med hans laptop i handen. Jonas Dahlsjö Holm tror själv att det var på grund av att teven släcktes som att han vaknade.

– Det var ren chock och panik som gick genom kroppen. Vi fick ögonkontakt i några sekunder innan jag ställde mig upp och skrek.

Man vandrade från dörr till dörr

Redan tidigare hade en granne sett en man vandrades ner i korridoren som kände på handtagen.

– Vi satt vid köksbordet och plötsligt rörde sig handtaget sakta neråt. Jag tittade ut genom dörren och längre ner i korridoren vandrade en man från dörr till dörr, säger grannen Daniel Sidenvik som kontaktade polisen.

När Jonas Dahlsjö Holm skrikit en stund på mannen framför honom tog han honom i kragen och släpade ut honom i korridoren men när polisen kom hade mannen redan försvunnit.

– Han blev nog också väldigt skärrad när jag vaknade till så där och började skrika, säger Jonas Dahlsjö Holm.

Känner sig iakttagen

Han berättar att mannen pratade dålig svenska men att han kallat Jonas för Rickard vid tillfället. Mannen ska ha haft luva på sig. Efter händelsen vågade Jonas Dahlsjö Holm inte gå upp på övervåningen, han kände sig iakttagen i sin egen lägenhet och han har inte kunnat sova på hela natten.

– Efter att det hände satte jag mig bara på soffan och började skratta, jag trodde jag hade drömt alltihop tills jag fick veta att grannen sett vad han sett, säger Jonas Dahlsjö Holm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.