Man från Västsvenska innebandyförbundet i idrottshall tittar in i kameran – berättar om hur man nu agerar för att hindra smittspridning av covid-19

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förbundschefen Ulf Widell berättar om restriktionerna i klippet. Foto: SVT

Västsvenska innebandyförbundets drag mot spridning av covid-19: Inga handslag eller sidbyten

Uppdaterad
Publicerad

Inga handslag före och efter match. Stopp för sidbyten. Nu inför Västsvenska innebandyförbundet nya coronarestriktioner för att hindra spridningen av covid-19 och influensa.

– Vi gör det utifrån att vi vet hur det var när vi hade corona i samhället, säger Ulf Widell, förbundschef.

Behövs restriktioner inom sporten för att förhindra smittspridningen? Hör statsepidemiolog Magnus Gisslén svara i klippet.

Under de senaste veckorna har smittspridningen av covid-19 i landet ökat.

– Vi har ganska hög smittspridning i landet just nu och det har ökat de senaste veckorna, säger Magnus Gisslén, statsepidemiolog.

Drabbades hårt under coronapandemin

Ulf Widell vid Västsvenska innebandyförbundet minns hur man drabbades ”ganska tufft” under pandemin.

– Vi fick ställa in, ställa in och ställa in, säger han.

I förebyggande syfte agerar därför förbundet för att hindra smittspridningen fram till årsskiftet. Totalt berörs 10 000 spelare enligt förbundet.

– Vi kör detta en månad nu så får vi se vad som händer, säger Ulf Widell.

Covid-19 ökar – här används munskydd igen

Flera sjukhus i landet har infört besöksrestriktioner, och i flera kommuner använder personal som arbetar inom äldreomsorgen munskydd igen. Till exempel i Vårgårda kommun.

– Det är viktigt att vi är proaktiva och inte väntar tills vi får ett utbrott och använder munskydd. Detta är vårat sätt att förhindra att få ett utbrott inom äldreomsorgen, säger Maria Andersson, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Vårgårda kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.