Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar undersköterskan Elisabeth Liss om vad personalen tycker om att ta på munskydden igen: ”Nästan det enda sättet att stoppa smittan...” Foto: Hannes Forssell/SVT

På med munskydden igen – rekommendation efter smittspridning i Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Leksands kommun råder det en hög smittspridning av luftburna infektioner. Därför rekommenderas personalen inom äldreomsorgen att använda munskydd.

– På ett av våra boenden har vi två personer med bekräftad covid-19, berättar Isabella Piva Hultström, socialchef i Leksands kommun.

Munskydd inom hemtjänsten

Rekommendationen gäller i två veckor för hemtjänsten, LSS-personalen och medarbetarna på kommunens fyra äldreboenden och demensboenden; Björkbacken i Siljansnäs, Edshultsgården i Leksand, Lyckavägen i Tibble och Solhem i Insjön.

Coronaviruset i Dalarna

– Mycket handlar om känslan för brukaren, att du ska känna dig trygg när det kommer en person som ska hjälpa dig i ditt hem, förklarar socialchefen.

I videoklippet berättar undersköterskan Elisabeth Liss om vad personalen tycker om att ta på munskydden igen, och så får du höra vad som händer när rekommendationen löper ut om två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet