Tio frågor till Håkan om konserten på Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

Om konserten i sommar, om att vara urgöteborgare och blir det någon melodifestival för Håkan?

Du känner inte allvarets tyngd på dina axlar? Oj?

– Nej, allvar ska det inte bli, det ska bli en fest! Det ska bli roligt.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Hur har du tänkt att konserten ska gå till?

– Ja, jag har faktiskt tänkt lite! för omväxlings skull, jag har en del ideer om vad vi skulle kunna göra här. Jag har ju varit på rockkonserter sedan jag var tonåring, och jag har suttit på arenakonserter så jag ”professor” i sådan här grejor. Det enda problemet är ju att man aldrig kunnat ge utlopp för sina rockdrömmar. Man kan ju inte galoppera över en hel scen på jazzhuset i Göteborg, då rusar man ju rakt in i väggen, men nu ska vi få lov att göra det! Så vi ska leva ut våra innersta rockandroll drömmar helt enkelt. Jag tror att det kan bli rätt kul att se.

Inga problem att vara ”nära” publiken när det är sådan stor arena?

– Jag har ingen aning faktiskt, inte reflekterat över det, men en bra grej med Ullevi, det märkte jag med Scandinavium också, det är att när det är läktare på sidorna, då blir det mer intimt, det blir som en gryta, istället för att det är rent plant, där blir det nästan bara dom längst fram som man kan spela för, de man ser. Men när det är läktare så hamnar alla nära på något konstigt sätt, och det känns intimt och nästan mysigt faktiskt, även om det är så stort. Det är märkligt det där.

För det är ju ändå en stor skillnad med 26 000 i Slottsskogen och 66 000 på Ullevi?

– Så många vet jag inte om det kommer, men det ska bli kul bara.

Är det här höjdpunkten i din karriär?

– Ja, det får man lov ändå att säga, det känns ganska tydligt att det är så. I varje fall när det gäller den expansiva karriären. Den kvalitativa höjdpunkten kan ju vara någonting som inte alls säljer, som ingen tycker om, men som för en själv innebar någonting stort. Den höjdpunkten hoppas jag att jag inte har uppnått än, men just det där expansiva ”fältherre”-karriären, där ser vi nog max den sjunde juni.

Sällskapet här, tidigare artister, Bruce Springsteen och Michael Jackson?

– Jag gick runt här tidigare och tittade på fotona här på väggarna i pressrummet på Ullevi, det är nästan då jag fattar hur stort det är att få spela här, och jag har ju förstått att göteborgarna och svenskarna älskar att sjunga om New Jersey, det finns ju inget som de känner igen sig i som i New Jersey, jag vet inte ens om de har varit där, men nu för en gångs skull, så får man sjunga med i låtar där man faktiskt antagligen har varit på de här platserna. Så det blir lite annorlunda för de som kommer, tror jag.

Du är en riktig urgöteborgare, du har inga planer på att flytta? Till exempel till Stockholm?

– Nej, det har jag inga planer på! Har du någon förhoppning om det? haha...Jag försökte faktiskt, men jag kom ju tillbaka som en studsboll, det var ett försök i varje fall, men borta bra men hemma bäst.

Finns det någon chans, undrar en tittare, om du kan sjunga Broder Daniels Shoreline, som extranummer på Ullevi?

– Nej, det ska jag inte göra, jag har så många egna låtar som kommer att tävla om utrymmet här. Det kommer att bli det svåraste faktiskt, att välja vad vi ska spela.

Vad tycker du om att tävla i musik? tex Melodifestivalen?

– Nej, herregud, det är inte riktigt min grej, det är roligt och underhållande såklart, det är som en stor cirkus, och det är jättekul att vara på cirkus, men det är inte min styrka, det som görs där.

Något annat du vill tillägga?

– Nej tack, vi ses förhoppningsvis den sjunde juni, det ska blir otroligt kul. Hoppas att folk kommer!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2014

Mer i ämnet