All lokaltrafik inställd

Uppdaterad
Publicerad

Det hala väglaget gjorde att all lokaltrafik i Umeå ställdes in under söndagseftermiddagen. Även en rad av Länstrafikens linjer drabbades av störningar.

All lokaltrafik i Umeå var på söndagseftermiddagen inställd på grund av halkan. Klockan 17 meddelade dock Ultra att lokaltrafiken kommit igång igen. De varnar också för att förseningar kan förekomma.

Länstrafiken i Västerbotten uppger på sin hemsida att även de har stora problem på grund av halkan, med flera stillastående linjer. Därför kommer linje 11, 16/55, 31, 118, 123 och 124 att ställas in tills vidare. Läs mer på tabussen.nu.

Uppdaterad 19:20

Även Länstrafikens bussar rullar igen, med undantag för linje 16 som ej trafikerar Tavelsjö och Rödåsel, och linje 31 som för tillfället inte trafikerar sträckan Hemavan-Storuman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.