Foto: SVT.

Anonym donerar ”ovärderligt livsverk” till museum

Uppdaterad
Publicerad

Rod Stewarts signerade fotboll och signerade vinylskivor och backstagepass från artister som Madonna och Bruce Springsteen. Guitars the Museum i Umeå har mottagit en omfattande donation från en anonym person. En donation som uppskattas ha ett ovärderligt värde.

– Det är en man från Stockholmsområdet som vill vara anonym, men han har besökt oss och blivit imponerad av det som vi byggt upp. Han kände att han ville bidra med sin stora omfattande samling då han tycker att det är viktigt att bidra till kommande generationers musikintresse, säger Fredrik Fagerlund, presskontakt på Guitars.

Donationen består av ungefär 500 olika rockmemoriabilia, till exempel signerade vinylskivor, backstagepass och låtlistor, kopplade till Paul McCartney, Madonna, Neil Young, David Bowie, The Rolling Stones, Debbie Harry, Nirvana, Pattie Smith, Kylie Minogue, Bruce Springsteen, Ray Davies och Rod Stewart.

– Det är fantastiskt roligt att få se att det vi gör blir uppskattat och det känns väldigt kul att ställa ut de här objekten, säger Fredrik Fagerlund.

Han meddelar att museet i samarbete med Norra Skogsägarna kommer att ställa ut samlingen. Releasedatum för utställningen är inte satt ännu, men Fagerlund låter hälsa att den kommer att ske inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.